Enquadernacions artesanals

Les creacions d'El Retaller estan fetes completament a mà, de manera artesanal i amb tècniques tradicionals d'enquadernació. Construïm cada peça des de zero amb materials de qualitat, des de les tapes al cosit final, seguint els gustos de cada persona perquè cada llibreta, àlbum, diari o creació sigui única. Per això treballem amb temps, cura i dedicació en totes i cada una de les enquadernacions que fem.

Enquadernació copta

L’enquadernació copta és una de les més antigues que es coneixen. Aquesta tècnica deixa els quadernets al descobert en el llom del llibre, deixant el cosit en forma d’espiga a la vista i permetent obrir-lo completament (180º) sense impediments per escriure.

Pot aplicar-se a qualsevol mida i tipus de paper interior i les tapes poden ser de tela, de paper, de combinació de paper i tela o de fusta.

 

Enquadernació japonesa

L’enquadernació japonesa permet enquadernar fulls solts (sense quadernets), amb diferents tipus de cosit, més simples o més complexes, que deixen fixa la part esquerra del llibre.
Pot aplicar-se a qualsevol mida i tipus de paper interior i les tapes poden ser de tela o amb combinació de tela i paper.


Enquadernació amb cosit vist amb finestra

Aquest tipus d’enquadernació deixa una part del llom al descobert per poder veure els quadernets (la finestra) i permet veure la part externa del cosit.
És un cosit molt bonic, que ofereix moltes possibilitats i que permet l’obertura completa del llibre (180º).
Es pot aplicar a qualsevol mida i paper interior. Les tapes poden ser de tela o amb combinació de tela i paper.

Enquadernació secreta belga

L’enquadernació secreta belga amaga els quadernets en el llom però mostra el cosit exterior.
Amb aquesta enquadernació el llibre s’obre completament (180º) i es pot aplicar a qualsevol mida i paper interior. Les tapes poden ser de tela o amb combinació de tela i paper.

Enquadernació rústica amb mitja tela

Enquadernació tradicional en la qual els quaderns queden amagats dins el llom, igual que el cosit.
El llibre s’obre completament i els formats són estàndard. Les tapes poden ser de tela o amb combinació de tela i paper.

Enquadernació amb espiral wire-o

Enquadernació sense cosit i amb espiral wire-o. Permet una obertura total i l’espiral pot ser de qualsevol color i mida (depenent del gruix).
Es pot aplicar a qualsevol mida i tipus de paper interior. Les tapes poden ser de tela, paper, combinació del tela i paper o de fusta.


Enquadernació de cosit vist amb pell

Enquadernació amb cosit tradicional long-stich que queda a la vista però amagant els quadernets dins el llom.
Es pot aplicar a qualsevol mida i les cobertes són de pell tova del color que es vulgui.


 Midori travel book

Tipus de llibre que funciona amb un sistema interior de gomes i que està pensat com a llibre de viatge.
Es pot aplicar a qualsevol mida i la coberta es de pell dura, tipus cuir, del color que es vulgui.

CONVERSATION

Back
to top